Etkinlik hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, etkinlik raporunu görüntülemek için lütfen tıklayınız.
15 Aralık 2008
Motivasyon Haftası - IAAS Almanya & IAAS Fransa
IAAS'in Almanya ve Fransa şubeleri arasında 4-7 Aralık 2008 tarihleri arasında Almanya'nın Bonn kentinde düzenlenen "motivasyon haftası" oldukça renkli geçti. İki ülkedeki IAAS üyelerinin bu sayede birbirleriyle tanıştığı, birlikte gezip birlikte eğlendiği bu 4 günlük aktiviteye şube üyelerimizde gözlemlerde bulunmak amacıyla katılım göstermiştir.
Etkinlik hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, etkinlik raporunu görüntülemek için lütfen tıklayınız.
16 Kasım 2008
IAAS Türkiye’den AB Gençlik Projesi - “Kırsal Çeşitliliği Paylaşmak”
5-13 Ekim 2008 tarihleri arasında dört IAAS üyesi ülkeden (Türkiye, Belçika, Polonya ve Almanya) yaklaşık 40 lisans ve lisans üstü öğrencinin katılımı ile Belçika’da “Sharing Rural Diversity” Projesi gerçekleştirilmiştir. Avrupa Birliği Gençlik Hareketi Programları (Youth in Action) kapsamında dört paydaş ülke tarafından hazırlanan ve Belçika ekibinin ev sahipliğinde gerçekleşen değişim programına 2007 yılında IAAS World (International Association of Students in Agriculture and Related Sciences)’ün Türkiye resmi şubesi kurulan IAAS Türkiye'yi temsilen:
- Orçun GÜRKAN,
- Selcan ALPTEKİN,
- Gözde ÇAKMAK,
- Yasin SEZER,
- Demet KÖROĞLU,
- Malik KAMBUR,
- Pınar ÇEP,
- Bahadır GENÇ,
- Semih MICIK ve
- Murat KUTAY katılım sağlamışlardır.
Belçika’nın farklı bölgelerinden, kent ve kırsal yaşam alanlarının ziyaret edildiği ve toplam sekiz günde gerçekleştirilen projenin amacı: Tarım alanında eğitim görmekte olan gençlerin, kırsal alanların gerçekleriyle tanışmaları, Belçika’nın kırsal alanlarınındaki çevre ve toplumun çeşitiliğini tecrübe etmeleri, problem ve zorlukların tespit edilmesi ve bu sorunlara çözüm üretmek için fikir alışveriişinde bulunulmasıdır. Ayrıca tematik amaçlarının yanısra proje kültürlerarası bir platformda bir araya gelecek gençlerin birlikte çalışarak, tartışarak ve paylaşarak karşılıklı hoşgörü ve işbirliğinin tesis edilmesine katkıda bulunmasını amaçlamaktadır. İki bölüm halinde gerçekleştirilen proje faaliyetlerin birinci kısmında takım olma, kültürlerarası karşılıklı anlayışı geliştirme, bilgi ve beceri paylaşımını arttırma, ve farklı coğrafya ve kültürlerden gelen insanları yakınlaştırmak hedefli çalışmalar yapılmıştır.
İkinci bölümde ise kırsal alanların özellikleri ve çeşitlilikleri üzerinde durulmuş ve Belçika’da tarımsal faaliyet gösteren işletmeler bünysinde sezonluk işçi olarak çalışmakta olan işçi gruplarıyla birlikte tiyatro çalışmaları yapılmıştır. IAAS Türkiye, projenin ikinci bölümündeki çalışmaların tasarımı ve yönetilmesi konusunda liderlik görevini üstlenmiş olup, özellikle proje katılımcılarına yönelik çalıştay ve sezonluk işçilerle birlikte yapılan tiyatro çalışmaları konusunda en etkin rolü başarıyla gerçekleştirmiştir.
Proje kapsamında AB Komisyonu'na bir teknik gezi gerçekleştirilmiş olup, burada AB'nin kurumları, Türkiye ve AB ilişkileri ile AB’de göçmen işgücü ve işgücü harketliliği konularında bilgi alışverişi ve tartışmlarda bulunulmuştur. Ayrıca çeşitli tarımsal işletmler (Agro-turizm, Organik koyun çiftliği, elma üretim ve paketleme işletmesi, reçel ve bira fabrikaları), taze meyve - sebze kooperatif ve mezatı ziyaret eidlerek teknik incelemelerde bulunulmuştur. Söz konusu projenin, kırsal alan tanımın ve koşulların ülkelere göre nasıl farklılaştığının tecrübe edilmesi amacıyla 2010 yılı içerisinde aynı ülkelerin katılımı ile ülkemizde, Almanya ve Polonya’da da benzer temalarla uygulanması planlanmaktadır.
(Etkinlik hakkında daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.)
(Etkinlik hakkında daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.)

01 Ekim 2008
" IAAS World " 2008 yılı Güz sayısı çıktı !
Dünya'nın 4 bir köşesinde gerçekleştirilen IAAS etkinliklerinden haberdar olmak istemez misiniz?
Gelin dergimizin yeni sayısına bir göz atalım...
--- IAAS World 2008 Güz Sayısı ---
15 Temmuz 2008
I. Liderlik Yaz Okulu - Ankara,Türkiye
Liderlik Yaz Okulu (LSS), Avrupa'daki bir çok öğrenci birliğine mensup üyelerin, liderlik konusundaki tecrübelerini paylaşabilecekleri bir platformdur.
LSS’in temel amacı önümüzdeki senelerde Uluslararası Öğrenci Organizasyonlarının yönetiminde yer alacak kişilerin ihtiyaç duyacağı eğitimi almalarını sağlamak ve bunu yaparken Avrupa'daki bütün öğrenci organizasyonlarını bir araya getirerek, geleceğin liderlerini eğitirken onlara işbirliğinin önemini de kavratmaktır. Etkinliğe katkı sunan her öğrenci organizasyonu bu etkinlik için eğitmen sağlamakta ve ayrıca birer yönetim kurulu üyesi ile de temsil edilmektedir. Bu şekilde organizasyonlar hem katılımcılar ile tecrübelerini paylaşabilecekler, hem de yerel gruplarla görüşerek ülkemizde yeni temsilciliklerinin kurulmasına ön ayak olacaklardır.
Bu ilke ve amaçlarla planlanan projenin ilki, 4-11 Temmuz 2008 tarihleri arasında Ankara’da Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsünde gerçekleşti. Yaklaşık 50 yabancı ve yerli katılımcı kendi gelişimleri için eğitim alırken işbirliğini yapmayı öğrenmiş, farklı kültürler ve insanlarla tanışmış ve ayrıca hazırlanan sosyal program ile ülkemizi ve üniversitelerimizi doğru tanıma imkanı bulmuştur.
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri ve IAAS Türkiye üyelerinden Onur ITIR, Yasin Sezer ve Semih Mıcık'da projeye hem katılım göstermişler hemde etkinliğin organizasyonunda Ankara'daki birkaç öğrenci topluluğunun üyeleriyle birlikte aktif rol almışlardır.
Proje son derece başarılı olmuştur ve önümüzdeki yıllarda yine aynı ilke ve amaçlarla Avrupa'nın değişik kentlerinde düzenlenmeye devam edecektir.
LSS, hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için; www.leadershipsummerschool.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
LSS, hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için; www.leadershipsummerschool.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
06 Mart 2008
"Kadın Erkek İlişkileri ve Kadının Yeri" - Tartışma Programı
Fakültemiz Öğretim Üyeleri ile Dünya Kadınlar Günü öncesi eğlenceli bir sohbet...
6 Mart 2008, Persembe
- 17:00 -
A.Ü. Ziraat Fakultesi Dekanlik Konferans Salonu
Tarım ve Çevre İlişkileri - Seminerler Dizisi
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim üyeleri ve öğrencileri tarımın çevre kirliliği üzerine etkilerini tartıştı...

Seminer Programı
21 Şubat 2008; 13:00
Sosyal Tesisler Binası Konferans Salonu
“Pestisitler ve Çevre Kirliliği” - Prof. Dr. Oktay Gürkan (Bitki Koruma Bölümü)
"Organik Tarım ve Çevre” - Doç. Dr. Emine Olhan (Tarım Ekonomisi Bölümü)
26 Şubat 2008; 13:00
Sosyal Tesisler Binası Konferans Salonu
“Ekolojik Söylem” - Doç. Dr. Şükran Şahin (Peyzaj Mimarlığı Bölümü)
27 Şubat 2008; 13:00
Dekanlık Konferans Salonu
“Sütçülük Atıkları Ve Çevre Sorunları” - Prof. Dr. Metin Atamer (Süt Teknolojisi Bölümü)
28 Şubat 2008; 13:00
Sosyal Tesisler Binası Konferans Salonu
Sosyal Tesisler Binası Konferans Salonu
Su Urunleri Yetistiriciliği- Çevre Etkileşimi” - Prof. Dr. Serap Pulatsü (Su Ürünleri Bölümü)
Seminer Fotoğrafları
Seminer Fotoğrafları
2007 yılı Etkinliklerine Genel Bakış
2007 yılı IAAS Türkiye açısından çok verimli ve önemli bir yıl oldu. Özellikle IAAS Turkiye'nin resmi olarak kuruluşunu 2007 yılında yaptığı göz önüne alınacak olunursa bizler için ne kadar önemli bir yıl olduğunu açıklamaya yeterli olacaktır...
Bu satırların en başında belkide IAAS Türkiye'nin kurulmasına hatta IAAS ile ilk kez tanışmamızda en çok emeği bulunan onursal üyelerimiz Prof. Dr. Cemal TALUĞ, Prof. Dr. Nilgün HALLORAN ve Prof. Dr. Ahmet ÇOLAK hocalarımıza sonsuz saygı ve sevgilerimizi iletmemiz yerinde olacaktır. Bize IAAS'in varlığından ilk kez bahseden ve bizi onlarla buluşturmak adına ellerinden gelenin de fazlasını yapan yukarıda adlarını andığımız hocalarımızdan başkaları değildir.
Bu satırların en başında belkide IAAS Türkiye'nin kurulmasına hatta IAAS ile ilk kez tanışmamızda en çok emeği bulunan onursal üyelerimiz Prof. Dr. Cemal TALUĞ, Prof. Dr. Nilgün HALLORAN ve Prof. Dr. Ahmet ÇOLAK hocalarımıza sonsuz saygı ve sevgilerimizi iletmemiz yerinde olacaktır. Bize IAAS'in varlığından ilk kez bahseden ve bizi onlarla buluşturmak adına ellerinden gelenin de fazlasını yapan yukarıda adlarını andığımız hocalarımızdan başkaları değildir.
IAAS ile ilk kez Polonya'da 28 Aralık 2006 - 4 Ocak 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrupa Yöneticiler Buluşmasi (EDM) sirasinda Mayis ayinda Fakültemizde yapılması planladığımiz bir etkinliği tartişmak amacıyla bir araya geldik. Planlanan söz konusu etkinlik, hem IAAS tarihinde bir ilk olacaktı hem de bizim (IAAS Türkiye) kökenimizin geldiği ZiFTT (Ziraat Fakültesi Tiyatro Topluluğu)'in 20. kuruluş yıldönümü kapsaminda ilk kez gerçekleştireceği "Sanat ve Tiyatro Festivali"dir.
Bu etkinlikten aşağıda daha geniş bahsedileceğinden burada hızlıca geçip, IAAS Türkiye olarak (ki ozaman henuz doğmamış bir çocuk) ilk katıldığımız etkinlik olan EDM - Polonya'dan bahsedelim biraz...
EDM 2006 - Polonya

Her ne kadar resmi olarak kurulmamış olduğumuz bir tarihte olsa, 2006 yılında Polonya'da gerçekleştirilen EDM, IAAS Türkiye'nin tarihinde ilk kez katıldığı etkinliktir. Bu etkinliğe katılımımızda ki öncelikli amaç ZiFTT tarafından 2007 Mayıs ayında düzenlenmiş olan Tiyatro ve Sanat Festivalinin ortaklaşa gerçekleştirilmesi yolunda bir birliktelik kurulmasıydı. Şubemizi (ve ZiFTT'i), ilk etkinlimiz sayılabilecek Polonya EDM'inde Topluluğun daha sonradan kurucu yönetim kurulunun ulusal koordinatörlü görevini üslenecek olan Orçun GÜRKAN temsil etmiştir.
Polonya'da gerçekleştirilen toplantı ile başlayan işbirliği, Ankara'da ZiFTT IAAS ortaklığıyla gerçekleşen ve hem Türkiye'de hem de IAAS üyesi Dünya ülkelerinde büyük ses getiren, Türkiye'ye karşı merak uyandıran ve başarısından dolayı takdir edilerek saygıyla anılan bir etkinlik ile doruk noktasına ulaşıyordu.
Türkiye dahil 7 farklı ülkeden gelen 300'ün üzerinde aktif katılımcıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimiz sırasında başta Tiyatro grupları olmak üzere, halk oyunları, modern dans, müzik grupları ve korolar birbirinden güzel performanslar sergilemişlerdir. Ayrıca Festival kapsamında fotoğraf sanatçısı Yalçın SAVURAN'ın Tiyatro kulislerinde görüntülediği çalışmalarını içeren Yüzde yüz Sergisi ziyaretçilerin beğenisine sunulmu olup, yine ülkemizin önemli sanatçılarından Yıldız KENTER hanımefendi ile ülkemizin ilk Kültür Bakanı Talat HALMAN türk sanatınının inceliklerini ve güelliklerini anlattıkları bir sunum gerçekleştirmişlerdir. Diğer taraftan Üniversitemiz Tiyatro Bölümünün değerli hocaları türk tiyatrosunda minyatür figürleri konualrı bir sunumda gerçekleştirmişlerdir. Festivalin bu kadar başarılı olmasındaki esas kilit nokta hiç kuşkusuz ZiFTT'in 20 yıllık tecrübesi olmuştur.
1. IAAS Sanat Festivali - Türkiye

Festivalin başarısı, ilki ülkemizde gerçekleştirilen bu etkinliği bir anda IAAS'in Dünya çapında düzenli olarak gerçekleştirilen etkinlikleri arasına girmesine ve hatta yıl boyunca en heyecanla beklenen organizasyonu haline getirmişti.
Genel Kurul ve IAAS Dünya Kongresi 2007 - Almanya
Bahsi geçen işbirliğinin yankıları ve olumlu yansımaları IAAS'in bir an önce Türkiye'de aktif hale getirilmesi gerektiği fikrini dahada güçlendirmiş, kuruluş çalışmalarının hızlandırılarak ve aynı yılın Ağustos ayında Almanya'da gerçekleştirilen IAAS Genel Kurulunda gerçekleştrilen üyelik başvurusu ve alkışlarla kabul edilmesinin ardından IAAS Türkiye resmi olarak kurulmuştur. IAAS Türkiye'yi bu ilk Genel Kurulunda, Şubemizin uluslarası ilişkiler koordinatörü olan Onur ITIR temsil etmiştir.
EDM 2007 - Yunanistan
Güzel ve başarılı geçen bir kuruluş yılının ardından, şubemiz yılın yorgunluğu ve haklı gururu ile ilk resmi EDM katılımını komşumuz Yunanistan'ın dostluk dolu ev sahipliğinde gerçekleşmiştir. IAAS Türkiye'nin kurucu ve ilk yönetim kurulu üyeleri arasında olan Gözde ÇAKMAK, Yasin SEZER, Semih MICIK, Bahadır GENÇ, Murat KUTAY, Onur ITIR, Pınar ÇEP Selanik ve Atina'da gerçekleştirilen bu toplantıya katılarak ülkemizi başarı ile temsil etmişler ve geride bıraktığımız bir yılı dans pistini yeni yılın ilk saatlerine kadar aşındırarak kutlamışlardır.
03 Mart 2008
Dergimizin Yeni Sayısı Çıktı !
" IAAS World " isimli elektronik dergimizin 2008 yılı Bahar sayısı çıktı !
Dergimizi görüntülebilmek için lütfen tıklayınız.
01 Mart 2008
Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) Eğitimi
Ankara, Türkiye
(16 - 17 Kasım 2007)

“A carelessly planned project takes three times longer to complete than expected; a carefully planned project takes only twice as long”
Lubarsky's Law of Cybernetic Entomology
...
16 - 17 Kasım 2007 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Seminer Salonunda 12 üyemizin katılımıyla AB Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimini gerçekleştirdik.
Eğitimin İçeriği:2 gün süren eğitim boyunca katılımcılar ulusal ve uluslararası programlar altında istekli ve yetenekli gençlerin, kullanımlarına açılan fonlardan daha fazla faydalanabilmeleri ve isteklerini gerçekleştirirken daha nitelikli ve daha kaliteli projeler geliştirebilmeleri için ihtiyaç duyacakları araç ve bilgileri öğrenirken, bol bol uygulama fırsatı yakaladılar.
Konu akışı :
- Proje Nedir?
- Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) Nedir?
- Proje Tanımlama, Planlama ve Tasarım Araçları
- Durum Analizi
- Kapasite Analizi
- SWOT Analizi
- PEST Analizi
- Paydaş Analizi
- Sorun Analizi
- Hedef Analizi
- Strateji Analizi
- Mantıksal Çerçeve Matriksi
- Dikey Mantık (Müdahele Mantığı, Varsayımlar)
- Yatay Mantık (Doğrulanabilir Göstergeler, Tarafsız Doğrulama Kaynakları)
- Faaliyet Planlama (GANNT Tablosu)
- Maaliyet Planlaması (Kontrol Listesi)
...
Eğitmen: Orçun GÜRKAN (AB Uzman Yrd. - T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı)
Katılımcılar:
- Selcan ALPTEKİN
- Yasin SEZER
- Bahadır GENÇ
- Pınar ÇEP
- Onur ITIR
- Gözde ÇAKMAK
- Murat KUTAY
- Duygu SOLAKOĞLU
- Arzu ÇELİK
- Ahmet ÖZKAN
- Eymen TOPRAK
- İsmail KALKAL
...
Fotoğraflar
Fotoğraflar
01 Ocak 2008
IAAS & IAAS Türkiye Hakkında
IAAS
International Association of Students in Agricultural and Related Sciences
IAAS Türkiye
Uluslararası Tarım ve İlgili Bilimler Öğrencileri Birliği'nin Türkiye Şubesidir.
__________________________________________________________________________________
IAAS, Uluslararası Tarım ve İlgili Bilimler Öğrenci Birliği'nin İngilizce dilindeki "International Association of Students in Agriculture and Related Sciences" orijinal adının baş harflerinin kısaltmasıdır.
IAAS 1957 yılında Tunus’ta 8 ülkenin katılımı ile kurulmuş hiçbir dini, siyasi ve özel kişi ya da kuruluşa bağlı olmaksızın faaliyet gösteren özgür bir gençlik organizasyonudur. Bugün 40’tan fazla ülkede bir merkez şubesi bulunan, bağlı bulundukları üniversiteleri temsil eden 80’den fazla yerel komite altında 150,000’den fazla üyesi bulunan dünyanın en büyük ve en önemli tarım öğrencileri birliğidir. IAAS'in merkezi Belçika'da Leuven Üniversitesi içerisinde bulunmaktadır.
IAAS üyelerini, dünya genelinde genel ziraat, bitkisel ve hayvansal üretim, su ürünleri, tarım ekonomisi, gıda teknolojisi, ormancılık, peyzaj mimarlığı, çevre bilimleri ve biyoteknoloji alanlarında eğitim görmekte olan lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin oluşmaktadır. IAAS, üyelerinin dünyanın herhangi bir noktasında bir araya gelerek bir birleriyle tanıştığı, yeni bilgiler, fikirler ve görüşleri, yaklaşımları ve kültürleri tanıdığı, bol bol seyahat ettikleri yeni yerler tanıdıkları ve tarımsal bilimleri konusunda gelecekteki meslektaşları ile fikir alışverişi yapabildikleri bir organizasyondur.
Hedefimiz; Tarım ve Yaşam Bilimleri alanında eğitim gören tüm dünya öğrencilerinin bilgi, beceri, tecrübe ve fikirlerini paylaşabileceği bir ortam yaratarak ve kültürler arası anlayışın geliştirilmesine destek vermektir.
Etkinliklerimiz:
Genel Kurul Toplantıları (GA): IAAS yönetim kadrosunun bir araya geldiği toplantısıdır.
Bölge Başkanları Toplantısı (EDM) ve Alt Bölge Toplantıları: Aynı bölgede faaliyet göstermekte olan IAAS üyelerinin birbirleriyle etkileşime geçmek, yürütmekte oldukları faaliyetleri paylaşmak ve çeşitli seminerlere katılmak amacıyla yılda bir kez bir araya geldikleri toplantılardır.
Seminerler ve Konferanslar: Yerel veya ulusal komiteler tarafından belli konularda bilgi paylaşımını desteklemek amacıyla düzenlenirler. Ayrıca her yıl düzenli olarak farklı ülkelerin ev sahipliğinde değişik konular üzerine gerçekleştirilen “IAAS Dünya Kongresi” (WoCo) yapılmaktadır.
Köy Konsept Projeleri: Öğrenciler tarafından geliştirilen ve yürütülen küçük ölçekli kalkınma projeleri.
Değişim programları: Tarım ve yaşam bilimleri öğrencilerinin mesleki pratik bilgi ve becerileri geliştirmeleri amacıyla oluşturulmuş eğitim gördükleri ülkeler dışında, başka bir ülkede faaliyet gösteren çiftlik, organizasyon veya bir şirkette staj yapmasına olanak veren öğrenci değişim programlarıdır.
IAAS Türkiye, ilk etkinliğini 14- 19 Mayıs 2007 tarihinde, fakültemizin en eski ve etkin gruplarından birisi olan ZiFTT (Ziraat Fakültesi Tiyatro Topluluğu) ile birlikte düzenledikleri “1. Uluslararası IAAS Sanat Festivali ve ZiFTT Üniversite Tiyatroları Buluşması” ile gerçekleştirmiştir.
IAAS Türkiye'nin Kurucu Yönetim Kurulu Üyeleri aşağıdaki isimlerdir:
Orçun GÜRKAN
Ulusal Koordinatör
Selcan ALPTEKİN
Değişim Programları Koordinatörü
Değişim Programları Koordinatörü
Demet KÖROĞLU
Finansman Koordinatörü
Finansman Koordinatörü
Malik KAMBUR
Etkinlik Koordinatörü
Yasin SEZER
İşbirliği ve Sponsorluk Koordinatörü
İşbirliği ve Sponsorluk Koordinatörü
Bahadır GENÇ
Medya ve Halkla İlişkiler Koordinatörü
Diğer Yönetim Kurulu Üyeleri
Medya ve Halkla İlişkiler Koordinatörü
Diğer Yönetim Kurulu Üyeleri
Gözde ÇAKMAK
Pınar ÇEP
Semih MICIK
Finansal Denetleme Kurulu Üyeleri
Onur ITIR
Uluslararası İlişkiler Koordinatörü
Murat KUTAY
Murat KUTAY
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)